lauantai 10. heinäkuuta 2010

Lofooteille kesällä 2010

Matkan suunnittelun aloitin vuosi sitten. Talven yli olen haaveillut kesästä ja kovimpien pakkasten aikana katsellut netistä kuvia Lofooteilta ajatuksena "kyllä se kesä ja matkan aika vielä tulee". Alkuvuodesta käytin koirat rabies vasta-ainetesteissä ja hommasin niille passit. Koirat siis lähtee mukaan nauttimaan tuulesta ja vilvoittavasta meri-ilmastosta.

Matkareitti on suunniteltuna, mutta sekin saa mielellään matkan aikana vielä muuttua. Majapaikkoja olen netistä katsellut, mutta mitään varauksia en ole niihin tehnyt. Mennään sinne minne päästään, jos pästään. Turisteja tulee olemaan paljon ja siten majapaikan saanti voi olla hankalaa. Tarkoitus on löytää kiva, kohtuuhintainen rorbu tukikohdaksi, mutta mukaan otetaan kaks teltaa kaiken varalta.

Koska ruoka on kuulemma Norjassa kallista, niin kuin kaikki muukin, jopa kirkkoihin peritään turisteilta sisäänpääsymaksuja, otamme mukaan retkimuonaa riittämiin... ja trangian.

Alustava matkareitti on tämä.

Matkaan on tarkoitus lähteä aikaisin maanantaiaamuna 12.7. ja ajaa ainakin Norjan rajalle. Ensimmäinen majapaikka Riksgränsenissä tai jossain Norjan puolella.

Mukaan otan kannettavan, joten jos vain verkkoa Norjasta löytyy päivitän matkakuulumiset suoraan paikan päältä. Muutoin päivitän koko matkan kerralla kotiin palattuani.

1 kommentti:

  1. Hei hyvää reissua teille kaikille! Wappu ja Opri käskee sanomaan Julille ja Morselle hyviä lampaankakkoja :).

    VastaaPoista