sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

8. päivä Andenes

Viikko on mennyt matkatessa. Aika on kulunut liian nopeaa. Tänään ollaan pohjoiskärjessä ja tänään täytyisi Andenesille sanoa "nähdään". Andenes on hieno paikka, täällä on erilailla kaunista. Täällä meri on jäisempi ja vuoret kauempana siluettina maisemassa. Täällä on karua, mutta erittäin kaunista. Tänne vielä palaan.

Eilen illalla emme meinanneet malttaa laittaa nukkumaan, kun ilta-aurinko valaisi seutua ja ilta oli lämmin. Kävimme majakalla ja majakanniemen nokassa istuskelemassa lohkareilla.
Näimme merellä lenteleviä merimetsoja, meriharakoita, lokkeja tietysti ja lunneja. Lunnit lentelivät parvissa jostakin jonnekin. Niillä meni selkeä reitti ja olivat liene matkalla jonnekin tietylle saarelle.

Kolme fisua kerrallaan, ahmatti


Lunneja


Meressä uiskenteli myös hylje. Välillä se nosti pään pinnalle kurkisteli hetken ja jatkoi sukeltelua, välillä läpsi pyrstöllä merenpintaa ennen sukellusta niin että mekin kuulimme läiskähdykset vaikka olimme melko kaukana. Luonnontilassa olevasta hylkeestä emme saaneet kunnollista kuvaa, koska se oli sen verran kaukana.

Täältä lähtisi valassafareita, lintusafareita ja syvänmerenkalastussafareita useita pävittäin, mutta päätimme olla osallistumatta. Olemme jo käyneet merellä ja on kiva jättää jotain mitä haluaa vielä nähdä, kun joskus palaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti